9 september 2017
15:00

Slätta SK

Referat: Fagersta Södra IK - Slätta SK

Det blev en tung förlust för Södra på hemmaplan då Slätta gästade Onsjövallen . Slätta vann med 0-3.
Det var ett heltaggat Slätta som tog tag i kommandot direkt och gör också 1-0 redan vi den 4:e minuten då en friställd anfallare gör ledningsmålet. Nästa läge är också Slättas i den 10:e minuten men den här gången missar man friläget. Spelet jämnar ut sig efter Slättas anstormning i början. Men Slätta får ett gyllene tillfälle att göra mål då man blir tilldömd en straff. Men Arman i målet räddar straffen och Södra är fortfarande kvar i matchen. Wille Klase'n får ett gyllene tillfälle att kvittera men skottet tar i stolpen . Istället så drar Södra på sig en onödig frispark på övertid utav första. Och den förvaltar Slätta då man nickar in bollen. Det är det sista som händer i halvleken och Södra får gå in i omklädningsrummet med 0-2 i baken .

Södra försöker att komma närmare i målprotokollet och har ett stort bollinhav inledningsvis men man skapar inte nå farliga lägen mot ett tätt Slättaförsvar. Närmast är Jocke Larsson som drar på en frispark som målvakten räddar. Istället så gör Slätta 0-3 i slutskedet. I slutet utav matchen så drar Wille Klase'n på sig sin andra varning och blir utvisad . Matchen slutar 0-3.

Det var ingen vidare match som hemmaspelarna presterade där gästerna Slätta var mycket mera taggade och som vann helt rättvist.